Den vackraste stunden i livet var den när du kom

31/12-10

Kategori: Allmänt

Förmodligen det sista inlägget för detta år ;)

Det nya året tillbringas hemma, bara jag, Johan & Alva. Skulle egentligen varit hemma hos mamma och pappa men nu har pappa blivit sjuk och vill inte heller riskera att Alva ska bli sjuk. Men det blir säkerligen roligt bara vi 3 också :)

Var och vägde lilla Alva i Onsdags också så nu väger hon 4265 gram, är alltid lika stolt efter varje vägning. Hon växer ju på så himla bra!

måste även berätta att jag & Alva var och kikade på våran blivande lägenhet, skit mysig var den! vi får flytta in i slutet av Januari- början på Februari :D lääängtar!

Nehepp nu blir det ta en morgoncigg och sedan duscha. Gott nytt år alla :)



25/12-10

Kategori: Allmänt

Blev en jätte lyckad jul i år :)
på morgonen var vi hemma hos mamma och pappa för julklappsutdelning som vanligt och vi fick en massa fina grejer! Alva fick bla en babysitter med pingu utav Emelie, ett baby gym med mumintrollen av mamma och pappa och sen fick hon en massa grejer till hennes rum :)

sedan på kvällen var vi åter igen hemma hos mamma och pappa och åt julbord och öppnade julklappar på kvällen firade vi med min familj, moster, kusiner och mormor. Jätte mysigt var det, tror det var den bästa julen på länge!


Just nu sitter jag med hårfärg i huvudet pga att jag gjorde bort mig helt och skulle bleka håret i torsdags och det blev PISSGULT så jag tänkte att jag skulle färga håret rött igår, vilket blev oranget och såg förjävligt ut så fick be Johan gå och köpa svart hårfärg idag, den enda färgen som man inte kan misslyckas med, om man inte heter Evelina och har i samma ordning alltid otur med håret :P
senare ikväll ska vi hem till Emelie & Jocke som bjuder på julbord :) bara god mat idag, för vi var tidigare idag och åt lutfisk- middag hos käraste mormor :)
nu ska jag in och skölja ur färgen och göra mig iordning.

God jul !


22/12-10

Kategori: Allmänt

Såå nu var vi hemma från mamma och pappa, jag & Alva har sovit där i 2 nätter nu var ganska skönt att komma ifrån allt måste jag säga, och bara umgås med familjen :)
Sen var vi även på begravning igår, allt var fruktansvärt fint och jag tror du har det bättre nu älskade morfar <3

Bakade pepparkakor i måndagskväll också :D trodde inte det skulle bli av att göra det iår men så blev de och gott var det :)

Nu sover Alva så gott så tänkte passa på att vila en stund jag också!



4 Advent

Kategori: Allmänt

Alva blev 16 veckor gammal idag :)<3




19/12-10

Kategori: Allmänt

Hej alla söta ! Nu var det åter igen länge sedan jag uppdaterade bloggen. men har varit helt slut både på dagarna och kvällarna. Misstänker nämligen att lilla Alva har fått kolik, stackarn :( men har fått många bra tips tex. Minifom droppar, hoppas innerligt att det funkar på min lilla sessa <3prövade att bada henne igår kväll/natt när hon skrek som mest och det var mycket uppskattat hon var lugn som tusan och somnade ett par timmar efter :)
ska även ringa BVC imorgon för vi fick ingen ny tid sist vi var där och tog vaccinationen och måste även fråga lite grejer, eftersom Alva är prematur barn räknar man då ifrån korrigerad ålder eller från det datum hon föddes? är svårt och veta med vissa grejer.

Måste fram till stan imorgon också och inhandla de sista julklapparna till Johan, mormor & Alva :)
ska även se ifall jag hittar något fint som Alva kan ha på sig på morfars begravning på Tisdag, avskyr begravningar så nära inpå jul. det var samma sak förra året då min gammelmorfar dog då hade han också några dagar innan julafton. Julstämmningen minskar mycket då.
och inte nog med det så gick 1 brukare bort idag, som jag jobbade hos i sommras. Vila i frid <3


Men nu ska Alva få lite mat och sen ska jag & Johan mysa ner oss till den "nya" beck :) <3

Puss!



10/12-10

Kategori: Allmänt

Fredag igen, har vart en ganska lugn vecka för oss. Vi har i stortsett bara varit hemma och igår var vi och vägde/mätt Alva och hon fick även sin andra vaccinations dos och det gick väldigt bra, det är bara så hjärtskärande och se henne få ont och skrika. Sen fick hon feber inatt, vilket var väldigt jobbigt för henne, men imorses vid 6 tiden var febern helt borta. det possetiva var att hon väger 3798 gram och är 53 cm lång så nu växer lill-tjejen till sig ordentligt :)

ikväll får vi se vad vi hittar på, kanske hem till mamma & pappa eller så kommer min älskade Elin hit och kollar på film och så :) eller båda delar!

Nu ska jag och min lilla prinsessa gosa framför tvn :) <3



7/12-2010

Kategori: Allmänt

Som vanligt så var det ett par dagar sedan jag uppdaterade bloggen, Men i lördags var vi på julmarknaden här i Tidaholm, och jag måste säga att det var den dåligaste julmarknaden vi har haft här. Fanns knappt ingenting förutom alla dessa tryck-tröjor/t-shirts, men hittade en body till Alva i alla fall :) annars gick vi mest och frös, förbannat kallt var det! Sedan på kvällen kom Louise och Victor förbi en sväng :)

Igår var jag & Alva hemma hos mamma & pappa hela dagen och gjorde absolut ingenting, skönt det också faktiskt och inte ha en massa måsten. på kvällen åt vi jätte god mat som älskade mamma hade lagat :)

Alva har börjat sova mer på nätterna nu också, verkligen otroligt skönt! :)
och det gör att hon är vaken mer på dagarna, så mysigt när hon börjar "vara med" mer!


Jag skulle gärna hjälpa dig upp
och kunna lysa upp den väg du springer.
Om jag kunde vagga dig varm och lugn.
Jag hör nog samma röst
och bor i samma land med samma klockor som ringer.
...Du går inte ensam genom dunkla rum.





Våran dag.

Kategori: Allmänt

Sitter och myser med Alva tända ljus och grejer har vi, och snart blir det lasange. kika på efterlyst ska vi också göra eftersom det är Johans favorit program och han alltid respekterar att jag vill kolla på mina tjejserier ;)

Idag annars har vi inte gjort något speciellt bara varit hemma och tagit det lugnt Elin har varit och hälsat på en sväng också. Imorgon har jag än så länge inget planerat, skulle egentligen träffat Martina och käkat middag ute men börjar bli sjuk så får ta det en annan dag :) bara så synd när jag väl planerar något så ska det alltid komma något emellan.


Nu ska jag kolla till maten, uppdaterar imorgon eller inatt om jag blir sömnlös igen :)


Kram från oss !



Liten del av våran tid på neonantalen.

Kategori: Allmänt

Nu när vi har kommit  till rätta hemma osv så har jag börjat fundera mycket om tiden på Neonantalen, vi var ju ändå där i drygt 2 Månader och jag måste bara säga vilket jä*la jobb dom gör! Till skillnad från några år sen så har allt utvecklats så mycket. Innan Alva kom till världen visste jag knappt vad ett prematur barn var för något, jag hade varken sett eller hört någon i min närhet få så pass förtidigt men när vi väl låg på avd så märkte man att det händer väldigt ofta. Personalen var så himla trevliga och goa och jag tyckte grymt mycket om våra kontaktpersoner som alltid svarade på frågor och brydde sig om allt som vi hade att säga. Men jag tvekade aldrig, aldrig någonsin på att Alva skulle överleva eller inte, för jag visste att hon var en stark tjej! Jag kommer så väl ihåg när jag fick se min lilla flicka för första gången, hon var så liten, så skör men i mina ögon var hon så otroligt fin, en riktig liten kämpe. Efter en natt på avd fick jag hålla henne för första gången och jag visste inte riktigt hur jag skulle bete mig för hon var inte större än en linjal men man vänjde sig ganska snabbt och man följde varje framsteg hon gjorde och man var överlycklig för minsta lilla hekto hon gick upp. sen en till dag jag kommer ihåg riktigt starkt, det var när hon fick flytta in på rummet och jösses vad stolta vi var som föräldrar då. kommer riktigt ihåg när vi gick i korridoren i hennes lilla säng + en massa andra sladdar såsom syrehjälp osv. 

den 19/10 fick vi åka hem och det var då vårat liv tillsammans som mor och dotter började på riktigt, jag älskar dig så <3




Alva 1 dag gammal




Alva 3 månader



01/12-10

Kategori: Allmänt

01.45- Är så jäkla trött och vill bara gå och sova, nackdelen är att Alva lär vakna om en stund och jag är rädd för att somna för djupt och inte höra om hon vaknar och vill ha mat. Så lär bli ännu en sömnlös natt, men det är hon värd min lilla gose-snutta!

Jag har faktiskt kommit på något possetivt med att Alva blev för tidigt född, jag slapp vara höggravid i detta vädret för jag hade verkligen inte vågat gå utanför dörren nu, och jag hade varit jätte nervös för att åka bil. sen slapp jag även den otroliga längtan efter henne. dock älskar jag bebis magar och väntade på att jag skulle bli enorm, men men det finns fler chanser och tillfällen här i livet och jag har all tid i världen :)

Blev ju ingen desperate housewives heller, det var ju inget idag :( men Emelie kom in en stund i alla fall och gosade med Alva och tjötade skit :) kollade även igenom Alvas kläder lite och ska verkligen INTE köpa något mer till henne nu har massor med kläder till henne i stl 56-62, sånt som jag knappt har använt och vissa grejer som jag inte använt i huvutaget så nu är det stopp på dessa onödigheter!, om jag nu inte hittar något som jag måste ha ;)

nu börjar jag höra någon gny efter mami i sovrummet! så snart får jag sova, mata skruttan först bara.

god natt!



Nu är det mellan 75-95 cm snö här i Tidaholm, mest i Sverige har jag hört. Så nu tycker jag att det räcker ett bra tag framåt!



Nu är det mellan 75-95 cm snö här i Tidaholm, mest i Sverige har jag hört. Så nu tycker jag att det räcker ett bra tag framåt!