Den vackraste stunden i livet var den när du kom

11/10-2010

Kategori: Allmänt

Inte hemma ÄN , börjar undra vad vi egentligen gör här fortfarande. Alva har inte haft syrgas på 4 dygn och klarar sig helt utmärkt med allt annat också. Alla sköterskor säger helt olika, den ena säger att vi skulle få åka hem efter två dygn utan syrgas en annan säger att hon ska få ha apné larm innan vi får åka hem. jag blir så trött på falska förhoppningar, speciellt när man varit här i 1,5 månad! är bara vi och ett par till kvar på avdelningen känns så ledsamt att se alla familjer åka hem blir så jäkla avundsjuk. Alva vägde nu i morses 2075 gram, hon är SÅ jäkla duktig! <3

För övrigt så letar vi ny lägenhet och har fått tag i 2 st 3or som vi ska kika på och det blir på fredag em. hoppas verkligen att de är något att ha kan inte bo kvar där vi bor nu. galna grannar, knepig hyresvärd och 3e våningen utan hiss med en barnvagn upp & ner, nej tack!

Mamma och pappa kommer och hälsar på ikväll förhoppningsvis, känner verkligen att jag behöver besök nu, är både rastlös och uttråkad. självklart pysslar jag med Alva men när hon sover så blir allt totalt jätte tråkigt, man känner sig liksom instängd. Mitt internett går ur imorgon också (comviq surf) och har inga pengar till att fylla på det just nu så kommer förmodligen inte uppdatera bloggen på någon vecka ungefär.

Puss!







7/10-2010

Kategori: Allmänt

Varit en kanon dag!
Alva blev av med sin värmemadrass och har inte haft syrgas sen igår morses kl 08. Vi fick även gå ut och gå med sötan för första gången i vagnen, mysigaste vi gjort på länge speciellt när det är så himla fint ute älskar hösten! Alva var inte heller missnöjd, hon låg och bara myste i vagnen :)
NU ÄR VI SNART HEMMA!!, bara få maten att rulla på som den ska sen att Alva håller sig stabil.

Jag och Johan ska ev. hem över natten imorgon-lördag, ska kika på en ny lägenhet, vi kan verkligen inte bo kvar i det sunk området vi bor i nu och sen behöver vi ha en 3a. det är jätte skönt att komma hem emellanåt men man saknar ju Alva något oerhört, tur att vi litar på personalen och att vi vet att hon har det jätte bra här på neo.

Nu ska Alva äta lite sen blir det tvn och mysa med min lilla underbara familj <3



6/10-2010

Kategori: Allmänt

Det visade sig på den efterlängtade vecko-kontrollen att skruttan nu väger 1880 gram, 44 cm lång och 29,7 cm i huvudomfång hon är så förbannat duktig min lilla tös man blir verkligen stolt över minsta lilla framsteg hon gör.
Hon har även börjat "amnings träna" intensivt nu och hon visar verkligen när hon är hungrig känns så otroligt bra att kunna ge min dotter lite mat på naturligt sätt emellanåt, även om hon har sonden kvar. Än har hon inte blivit av med värmemadrassen då hon ligger på normaltemp, men snart så :)

Längtan att få åka hem med Alva blir bara större och större för varje dag som går, att kunna slippa alla sladdar hon är inkopplad i, kunna gå ut och gå med henne i vagnen, träffa vänner & familj, ta hand om Alva utan att personalen står intill och kontrollerar allt (personalen är underbar, men ibland blir det för mycket. jag kan ta hand om min dotter!).
Dagarna går så otroligt långsamt och man är ständigt trött på alla dessa sjukhusdofter, vita väggar och dålig luft. usch vad jag vill hem och leva som vanliga nyblivna familjer.

jösses, vad det är skönt att skriva av sig lite :)

5/10-2010

Kategori: Allmänt

Sitter och väntar på att mamma ska ringa, dom kanske skulle komma och hälsa på idag, det blir lite rastlöst att bara sitta i ett litet rum hela dagarna så det är jätte skönt när dom kommer och livar upp stämningen. och jag får prata av mig, Jag älskar att prata!! Ska även fira pappa lite ifall dom kommer (han fyller 45 imorgon) så han ska få sina presenter som vi var inne i skövde och köpte igår. Han får samma sak varje år utav mig & Johan.. Ett par skor det behövdes verkligen i år, dom vi köpte i fjol är totalt utslitna :P

Har äntligen slutat röka ! Skulle självklart gjort det för mycket länge sen men det har aldrig riktigt blivit så, har alltid kommit något emellan som gjort att jag inte orkat lägga energi på att ge upp rökandet. Men nu har jag min kära dotter att tänka på, hon ska inte behöva ha en stinkande mamma att ligga hos. Och jag kommer tjäna så jäkla mycket pengar på det, som jag kan lägga på tex blöjor och annat som hör bebislivet till än så länge har vi inte behövt betala en krona på babyoljer-smörjor, tvättlappar osv, allt sådant får vi utav neo-avd :)

Min lilla tös väger nu 1850 gram, blir vägning imorgon igen. Igår hade vi ett möte med våra "kontakt personer" och allt ser bra ut och går framåt som det ska (om inte bättre) hon håller värmen jätte bra så ev. så försvinner värmemadrassen som hon ligger på ikväll, om inte så åker den bort när hon väger 2 kg och den byts ut mot fårskinn. Angående syret så har hon fortfarande hjälp, men inte mer än 22-23% (det är 21% i luften vi andas) så det är bara pyttelite kvar. Innan hemgång ska hon klara sig själv utan övervakning, syrehjälp, värmehjälp & få igång amningen så det är inte så jätte mycket kvar. Jag gissar på att vi är hemma om 2-3 veckor :)

Alva 8

Kategori: Allmänt

Idag är Alva 5 veckor och är en pigg och glad tjej jag hoppas så innerligt att vi kan åka hem snart jag chansar på att vi är hemma senast sista oktober *hoppas*hoppas*hoppas*

Imorgon är det vägning igen får se ifall hjärtat har gått upp lika bra som innan :)

Nu ligger min lilla älskling och sover i sängen så sött och jag och Johan ska ut och ta oss vår sista kvällscigg sen blir det matdags 23,02,05,08 osv. så gäller att vara piggelin! Du är mitt allt och hela min värld snuttan <3



Alva 7

Kategori: Allmänt

Alva 1 månad, och tiden har bara flugit iväg. Nu klarar hon sig mestadels utan syrehjälp och bor inne hos oss på rummet. Allt känns mycket verkligare och föräldraskapet kan börja på riktigt :D Här vägde pluttan 1745 gram och var 42 cm lång.




 

Alva 6

Kategori: Allmänt

Alva 27 dagar gammal och Ewe är på besök här väger hon 1690 gram och är 41,5 cm lång :)




Alva 5

Kategori: Allmänt

Alva 25 dagar gammal och klarar sig mer och mer utan syrehjälp





Alva 4

Kategori: Allmänt

Alva 20 dagar gammal, och har kläder på sig för första gången stl 40 men ändå förlitet fanns dock inga mindre stolekar i affärn. här vägde hon över sin födelsevikt och växer på som tusan :)




Alva3

Kategori: Allmänt

Alva badar för första gången 13 dagar gammal, och bada är något hon verkligen tycker om! :)


 


 

 

 


 

Alva2

Kategori: Allmänt

Alva 3 dagar gammal, då hon kunde vara utan CPAP när hon var ute hos oss. här vägde hon endast 1045 gram, lilla pluttan













Alva

Kategori: Allmänt

Den 29/08 föddes våran lilla Alva i V. 27+4, hon vägde inte mer än 1205 gram och var 39 cm lång allt kom som en chock men är så otroligt glad att vi har våran lilla flicka och att hon är frisk och får den hjälp hon behöver på Neonatal avdelningen.


Vår allra första bild på hjärtat

Vår allra första bild på vår lilla ängel


Alva hos mamma för första gången, kommer aldrig glömma den känslan jag kände då <3

Alva hos mig för första gången,

kommer aldrig i livet glöma den känslan jag kände där <3